Andra advent

Då har andra advent passerat och den här helgen är snart till enda. Helgen inleddes med fredagens skyfall som höll i sig med samma intensitet precis hela dagen. Jag tror inte jag har varit med om sådana regnskurar i december någon gång.
Den här helgen har hela familjen hoppsan varit samlad och med svina inräknade har alltså sju stycken familjemedlemmar huserat på 110 kvm i tre dagar. Fredagkvällen ägnades åt idolfinalen. Väldigt svårt att sitta stilla och lyssna tyckte barnen som sin stadiga uppladdning inför den hisnande finalen till trots stöp på mållinjen och ansåg sig färdiga för kvällen efter ett rejält intag av lösgodis.
Vi vuxna tyckte att det var väldigt svårt att välja mellan finalisterna och höll på båda två och kände oss nöjda med vinnaren. Det gjorde barnen också, dagen efter fastän om inte riktigt kom ihåg vem som var vem av dom två finalisterna. Marsvinen hade ingen åsikt i frågan.
Det är märkligt ändå, hur ett underhållningsprogram som idol kan fängsla ett helt land och engagera så många människor i vad som egentligen inte är någonting annat än (som någon annan bloggare uttryckte det) SM i karaoke.
Kanske beror det på att vi är många som har yrken som kräver väldigt mycket av oss, både fysiskt men också psykiskt, många har tuffa vardagar i skolan och ett program som idol blir det där kittet som håller oss samman. Vi finner själsfränder i dem som tycker lika som oss och gaddar ihop oss mot dem som anser att någon annan är bättre på att sjunga. Vi behöver den där välbehövliga pausen av skitsnack och jämförelser av sorten "vem tyckte du var bäst" för att hanka oss igenom en annars så ganska gråtrist vardag.
Innan idol och alla andra banala underhållningsprogam tog sin start så gick vårt paussnack ut på att jämföra priser på ica och konsum, vem av grannarna som har hängt upp en röd ljusslinga i sitt äppelträd istället för det sedvanliga vita som man "bör" ha eller vem på jobbet som flirtar med vem.
För hur det än är så har skitsnack för alltid varit integrerat i våra kognitiva system, vi har alltid lyssnat och pratat om priset på tex nötfärsen på konsum men det är inte förrän nu som vi verkligen börjar bry oss, engagera oss i skitsnacket. På riktigt alltså.

Hur som haver, även familjen hoppsan engagerade sig alltså i fredagens idolfinal. Lördagen var tänkt att ägnas åt lite vuxen julfest men barnvakten fick magsjuka så vi fick ändra om i planerna. Även lördagkvällen gick i underhållningenstecken då vi tittade på junior eurovisionsschlagerfinalen. Inte lika intressant eller engagerande men bjöd ändå på lagom underhållning när man är sju år gammal. Vi vuxna väntade in reklampausen då vi snabbt zappade över till kanal tre som visade ladies night. Mycket underhållande, det tyckte även maken.
Idag har kalas och avslut på simskolan stått på menyn. Eftersom kalas och simskola har legat på helt olika ställen i länet har vi ägnat mycket tid till att åka bil idag.
De komersiella radiokanalerna spelar som alltid "den sämsta blandningen av samma låtar" och inte helt oundvikligt snappar tvååringen upp en del fraser ur låtar som spelas om och om igen. Innan vi återigen landade innanför dörren på våra 110 kvm efter att dagens bilåka kommit till ända nynnar minstingen på en melodi och sjunger sedan klart och tydligt "kasta pärlor åt fiin" kasta pärlor åt svin alltså om det rådde någon tvekan om vilken låt det rör sig om.


image6
Storasyster och lillasyter på promenad

image7
Storasyster

image8
Lillasyster på språng i skogen

image9
Storebror på avslutning i simskolan. Pyjamasbad stod på menyn.

image10
Pappa Hoppsan

image11
Mamma Hoppsan

Kommentarer
Postat av: Anders

Hallå där!
Najs med lite nya bilder på er och lite info om vad ni pysslar med! Ser fram emot att komma hem till jul och hälsa på er alla!
Kram på er!

2007-12-11 @ 22:46:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0